14. 5. 2024   |   svátek má Bonifác
 

Szegedinský guláš

Název Množství a jednotka
vepřový bůček bez kosti 600 gramů
vepřové sádlo 1 - 2 lžíce
cibule 2 kusy
kyselé zelí 250 gramů
smetana 2 dl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: maďarská
Příprava: 30 min.
Vaření: 01 h.
Jarča



Postup
Na sádle zpěníme drobně nakrájené cibule, přidáme mletou papriku, promícháme, přidáme na kostky pokrájený bůček a zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo. Přidáme ostatní koření, podlijeme vodou a vaříme téměř do měkka. Jakmile je maso poloměkké, přidáme překrájené kyselé zelí, rajský protlak a vaříme doměkka. Zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Opět provaříme. Na závěr, pokud je třeba, dochutíme soli a pepřem.


 


RECEPTY

Jarní polévka s ovesnými vločkami

Postup: Ovesné vločky lehce osmahneme na másle, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme na... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkový špaldový koláč

Postup: V míse ušleháme ručním šlehačem vejce s cukrem, přidáme bílý jogurt, olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládaný eidam

Postup: 1 dl oleje promícháme s mletou paprikou , chilli kořením, drceným rozmarýnem a... zobrazit recept

RECEPTY

Boloňská omáčka s červenou čočkou

Postup: Na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Cherry rajčátka ve slaném nálevu

Postup: Cherry nebo malá rajčátka omyjeme a nacpeme do čistých skleniček. Rajčátka... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

ESHOPY

SvětCukrářů.cz

Internetový prodej cukrářských potřeb a surovin, vybavení na pečení, nádobí,...